Alweer een tijdje geleden deed ik een oproep op Facebook met de vraag om tips voor vegan gezichts- en lichaamsverzorging en make up. Inmiddels van alles geprobeerd en heel tevreden over een aantal producten!

Lichaamsverzorging

De grote winnaar bij de lichaamsverzorging is Lush. Wat een heerlijke spullen! En nog goed voor je huid ook. Ik heb een vrij moeilijke huid, maar die doet het er prima op. Sterker nog, ik had een half jaar lang elke dag (24/7) jeuk en dat is helemaal weg. Zo fijn! Het is wel redelijk aan de prijs, maar aan de andere kant: je doet er lang mee. Dus dat heft het weer een beetje op. Mijn favoriet is de ‘African Paradise’ bodylotion. Super handig, want je smeert ‘m onder de douche al op, en hij ruikt waanzinnig lekker. Aanrader. Bijna alle producten van Lush zijn vegan, behalve die waar honing in zit. Dat een product vegan is, staat bovendien duidelijk op de verpakking. Ik gebruik trouwens ook shampoo van Lush, maar die is op en staat dus niet op de foto.

Gezichtsverzorging

Lang gezocht tot ik iets had gevonden wat ik echt prettig vind. En grappig genoeg vond ik het op een plek die ik van tevoren niet had kunnen bedenken, namelijk de Douglas. Wie had ooit gedacht dat die een vegan lijn uit zouden brengen… Ik niet in ieder geval. Sterker nog, ze denken zelfs na over een vegan make up lijn, omdat ze ook wel zien dat er steeds meer vraag naar is. Eén van de ingrediënten van de Naturals lichaams- en gezichtsverzorging is argan olie, wat ik al ruim 10 jaar in z’n pure vorm ‘s avonds op m’n gezicht smeer. Superspul. De lijn is behoorlijk uitgebreid, keuze genoeg dus. Ik gebruik nu een paar producten: het face serum, de dagcreme voor een normale huid en de lippenbalsem.

Voordat ik het vergeet: ik gebruik Paradontax tandpasta. Ik had eerst tandpasta van Lavera, maar die beviel niet zo goed. Ik vond ‘m korrelig en ik had het niet het gevoel dat m’n tanden echt schoon werden. Bij Paradontax moest ik even wennen aan de smaak, maar verder is ie prettig.

Make up

Dat was (en is) ook nog wel een dingetje. Niet dat ik veel make up gebruik, maar toch. Ik gebruik nu mascara en oogschaduw van Lush, maar met name de mascara bevalt niet helemaal goed. Te klonterig. Maar goed, deze moet eerst op voordat ik een andere ga proberen. Ik hoor dat de mascara van Ilia prima is, dus misschien is die hierna aan de berut. De oogschaduw van Lush is wel prima overigens.

Ik gebruikte altijd Chanel foundation, dus het was even zoeken naar iets dat net zo goed is. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op Lycogel. Mooi product dat goed dekt en prettig in gebruik is.

En dan nagellak. Wie mij een beetje kent, weet dat ik altijd gelakte nagels heb. Daar wilde ik dan ook per se geen afstand van doen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op OPI. Eerlijkheidshalve moet ik er bij vermelden dat ie wel minder lang blijft zitten dan mijn geliefde Essie. Maar dat is dan jammer. Wel veel mooie kleuren!

Parfum

Het enige wat nog niet gelukt is, is parfum. Niet een eerste levensbehoefte, I know, maar ik wil toch wel graag een fijn parfum. Ik ben verslingerd aan Chanel No5, maar dat kan helaas niet meer. De parfums van Lush vind ik allemaal niet echt lekker en verder ben ik eigenlijk nog niet veel veganistische parfums tegengekomen. Dus als iemand nog tips heeft, dan hoor ik die heel graag!!!

Marca van den Broek

Author Marca van den Broek

ondernemer, coach, trainer, social media addict, blogger, foodie, single mom, vegan, honden èn kattenmens, verslaafd aan chocola. Voor mijn werk zie www.marcavandenbroek.nl

More posts by Marca van den Broek

Leave a Reply

2 × twee =