Al geruime tijd eet ik vegan, nu ben ik toe aan de volgende stap: het gebruiken van vegan make up en lichaamsverzorging. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Voordat je het weet zit je een oerwoud van elkaar tegensprekende berichten en blogs. Zucht. 

Ik vroeg raad op Facebook en kreeg een stroom aan goedbedoelde adviezen. Zaten zeker bruikbare tips tussen, maar waarom is er geen online warenhuis waar je vegan producten kunt kopen van verschillende merken? Die hoeven van mij echt niet allemaal biologisch verantwoord te zijn. Misschien is het een enorm vooroordeel, maar de keren dat ik biologische make up heb gekocht kon die linea recta in de prullenmand.

Gat in de markt

Volgens mij een gat in de markt zo’n vegan warenhuis. Het is dat ik zelf geen zin in heb in al dat uitzoeken en de logistiek van zo’n warenhuis… Maar mocht je plannen hebben: ik ben je 1e klant!

Maar goed, er zijn twee websites die in de buurt komen van wat ik zocht:

Cruelty Free Beauty Wel even kijken of het product dat je aan wilt schaffen vegan is, alle producten zijn in ieder geval dierproefvrij. Initiatief van Naoki, die ook een geweldige lijst heeft gemaakt met dierproefvrije en/of vegan beautyproducten.

Big Green Smile, allemaal biologisch verantwoord & handig dat je kunt selecteren op vegan.

Websites met één merk

En dan zijn er heel veel websites waar je één merk kunt verkrijgen, verre van ideaal, behalve natuurlijk als je helemaal idolaat bent van dat ene merk.

Lush, ik ben fan. Hele fijne lichaamsverzorging (wel duur!) en make up. Niet alles is vegan, maar alles is wel dierproefvrij en het is duidelijk aangegeven wat wel en wat niet vegan is. Ik gebruik nu hun douchegel, bodylotion, shampoo, oogschaduw en mascara. Waar ik ze nu al eeuwig dankbaar voor ben (echt!) is dat mijn huid veel rustiger is geworden sinds ik hun producten gebruik. Het afgelopen half jaar had ik elke dag jeuk, dat is nu helemaal over. Hoe fijn is dat!

e.l.f. Doet heel sympathiek aan: goedkoop, dierproefvrij en vegan.

Beyuna Voor lippenstift en nagellak.

Hempi Verschillende producten, dierproefvrij. Niet alles is vegan, in sommige balsems is bijenwas verwerkt.

Websites, biologisch met meerdere merken

SoloBioMooi Verschillende soorten eco cosmetica en verzorging.

De beautydrogist Online drogist voor natuurlijke gezichtsverzorging, o.a. Ayurvedisch.

Andere fijne producten

O.p.i. nagellak is vegan en dierproefvrij. Ben ik heel blij mee, want alle nagellak die ik van Essie heb kan de prullenbak in…

Biodermal Vind ik fijne spullen hebben en alles is vegan. Groot voordeel voor mij is ook dat ik het gewoon bij de plaatselijke drogist kan halen. Ook niet onbelangrijk.

Douglas heeft (online) een lijn met verzorgingsproducten die vegan en natuurlijk zijn. Ga ik snel een keer uitproberen! Verder ook nog vegan verzorgingsproducten en make up van andere merken.

EssieTesten

Ik ga de komende tijd al m’n spullen vervangen door vegan producten en zal dus veel uit gaan testen. Mocht ik iets interessants tegenkomen, dan ben jij de 1e die erover hoort! Nu eerst in stilte afstand nemen van mijn lievelingsparfum: Chanel No5. Ik heb nog niet durven kijken, maar hij is vast niet vegan…. (deze parfums zijn dat wel) M’n Essie voorraad heeft gelukkig een goede bestemming gekregen!

Heb jij nog tips//aanraders, ik hoor het graag!

 

 

photo credit: Twist And Tell Photography These innocent eyes ?? via photopin (license)

Marca van den Broek

Author Marca van den Broek

ondernemer, coach, trainer, social media addict, blogger, foodie, single mom, vegan, honden èn kattenmens, verslaafd aan chocola. Voor mijn werk zie www.marcavandenbroek.nl

More posts by Marca van den Broek

Leave a Reply

10 + 17 =