I love pizza. Eén van de dingen die ik dan ook vreselijk begon te missen toen ik veganistisch ging eten, was pizza. Vegan pizza? Het leek me niks, ook al riepen alle vegans in koor dat het ‘o zo lekker’ was. Nu ben ik zelf dus ook zo’n vegan. Want inderdaad: wow, wat kan een vegan pizza lekker zijn! Met als bonus dat je ook nog iets gezonds binnenkrijgt.

img_0887

Wat heb je nodig?

  • Ik ben lui, dus een pizzabodem (bijv. de bloemkoolpizzabodem van de AH)
  • Tomatensaus die je lekker vindt (uit een potje of zelfgemaakt)
  • Groente, ik doe meestal een mix van wat ik huis heb, bijv. courgette, paddestoelen, lekker veel ui, paprika, knoflook
  • Kruiden naar smaak
  • Voor de vegan parmezaan: 3/4 kop rauwe cashewnoten, 3 eetlepels edelgistvlokken,  1/4 theelepel knoflookpoeder en 1/2 theelepel zout.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Smeer de tomatensaus op de pizza. Daarna kunnen de groentes erop. Niet rauw, dat is echt veel minder lekker. De truc om een lekkere vegan pizza te maken is om de groentes eerst te bakken. Dat hoeft niet lang, een paar minuten in een koekenpan is al voldoende. Als alles op de pizza ligt is het tijd voor de vegan parmezaan. Ook dit geloofde ik niet echt. En eerlijk is eerlijk, het smaak natuurlijk anders dan echte parmezaanse kaas, maar het is echt heel erg lekker. En simpel te maken. Ik heb het recept gepikt van de Minimalist Baker (sowieso een aanrader deze dame!) Meng alle ingrediënten, gooi ze in de keukenmachine en maal tot de structuur naar wens is. Bestrooi je pizza met de ‘parmezaanse kaas’ en leg de pizza in de oven. 15 minuten is meestal wel genoeg.

P.S. De vegan parmezaan kan je een tijdje in een afgesloten potje bewaren in de koelkast.

 

 

Marca van den Broek

Author Marca van den Broek

ondernemer, coach, trainer, social media addict, blogger, foodie, single mom, vegan, honden èn kattenmens, verslaafd aan chocola. Voor mijn werk zie www.marcavandenbroek.nl

More posts by Marca van den Broek

Leave a Reply